העובדה שכל דבר שימושי להפליא התפתח מתוך מקריות בלבד היא צירוף מקרים משונה ובלתי-אפשרי כל כך עד שברי-דעת מסוימים בחרו לראות בזאת הוכחה סופית וחד-משמעית לאי-הקיום של אלוהים. הטיעון הוא פחות או יותר כזה:
'אני מסרב להוכיח שאני קיים', אומר אלוהים, 'שכן הוכחה נוגדת אמונה ובלי אמונה אין אני ולא כלום'. 'אבל', אומר האדם, 'דג הבבל מסגיר אותך, לא? לא מתקבל על הדעת שהתפתח במקרה. זה מוכיח שאתה קיים, ולפיכך, על פי טיעוניך שלך, אינך קיים. מ.ש.ל'. 'או, אלוהים', אמר אלוהים, 'על זה לא חשבתי.' ובו במקום מתפוגג בעננת היגיון. 'אה, זה היה קל', אומר האדם, ובתור הדרן ממשיך ומוכיח ששחור הוא לבן ונהרג במעבר החצייה הקרוב.
- דאגלס אדאמס{ מתוך הספר "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" }
ציטוט:
| נוסף בתאריך: | 22/02/2007 | ![]() |
שליחה לחבר | ||
|---|---|---|---|---|---|
| נוסף על-ידי: | דניאל | ![]() |
תיקון ציטוט | ||
| העתקת ציטוט: | לחיצה כאן |
פופולריות:
» 2 משתמשים הוסיפו לתיקיית הנבחרים שלהם.
» 15 גולשים דירגו. הדירוג עומד על 9.6.
מידע נוסף:
בטרילוגיית "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" של אדאמס דג הבבל הוא יצור יעיל במיוחד, שעל ידי תקיעתו באוזן ניתן להבין כל שפה. הוא מתואר כדבר המוזר ביותר בגלקסיה.




שיתוף בפייסבוק
הוספה לדלישיוס
