- מציג ציטוטים 890 - 900 מתוך 2817 בקטגוריית פילוסופיה וחכמה
"שכח מן הדבר שמפניו אתה בורח," הוא אמר, מצטט אמרה ישנה של קורנבלום, "מקד את חרדתך במה שאתה בורח אליו."
{ מתוך הספר "ההרפתקאות המדהימות של קוואליר וקליי" }
8.5
הגיע הזמן להיפרד; לגבי הגיעה העת למות ולגביך להמשיך לחיות. מי מאיתנו יוצא לדרך טובה יותר, גלויה התשובה לאלוהים בלבד.
- סוקרטס
9.3
9.2
חשוב על כדור ברזל גדול כגודלו של העולם, ועל זבוב שנוחת עליו אחת למליון שנה. כשהכדור יימחה מן החיכוך, הנצח אפילו לא התחיל.
10
והיה כמובן המורה לעברית. הוא נתן לנו לכתוב חיבור "מה אני רוצה להיות שאהיה גדול". אני ישבתי וחשבתי והתעצבנתי. לא ידעתי מה לכתוב. אחר-כך כתבתי וכתבתי כאילו אחז אותי בולמוס. אני רוצה להיות גם עם שורשים, גם עם כנפיים, כתבתי. למה חייב אדם לוותר על השורשים, אם ליבו חפץ בכנפיים? (כתבתי שלושה סימני שאלה, אחר כך מחקתי שניים). השורשים מפסידים כל כך הרבה, כשהם תקועים באדמה ואינם יכולים לרחף ולראות את נופו האדיר של העץ שהם חלק ממנו ואת היער הגדול שהעץ כולו הוא חלק ממנו. והציפורים שעל העץ, שזכו ויש להן כנפיים, חסרות הן את האחיזה בקרקע. קניהן תלויים בחסדיה של רוח סערה ובחוסנו של העץ, שבסתר ענפיו הן חוסות. על כן, סיימתי, כשאהיה גדול אני רוצה להיות אדם עם שורשים וכנפיים.
{ מתוך הספר "תמונות מבית הספר העממי" }
8.8
זה כמו ההבדל, חשב לעצמו, בין להיות מובל בכח אל הזירה שבה תיאבק על חייך, לבין להיכנס אל הזירה מתוך בחירה, בראש מורם. אולי יהיו מי שיגידו שבעצם אין פה בחירה, אבל דמבלדור יודע - וכך גם אני, חשב הארי, עם זרם של גאווה פראית, וכך גם הוריי - שזה כל ההבדל שבעולם.
{ מתוך הספר "הארי פוטר והנסיך חצוי-הדם" }
8.7
עבד חולם על החירות, אדם חופשי חולם על עושר, העשירים חולמים על כוח, ובעלי הכוח חולמים על החירות.
9.3
אני מאמין שהחיים בעיקרם אינם אוסף השעות והימים בין לידתו של אדם למותו, אלא התוכן שאנו יוצקים לתוכם. הביטוי היותר חזק של היקום איננו זרימת הזמן לאורך חייו של אדם, אלא אוסף החותמות שהוא מטביע על הסובבים אותו מכח אישיותו ומעשיו - ואוסף החתימות שהעולם מטביע בו - דרך רגישותו ופתיחותו לגוונים היותר דקים של גילויי החיים.
9.4
האנלוגיה הנכונה עבור השכל האנושי אינה כלי שצריך למלא, אלא עץ שיש להבעיר - לא יותר - ואז ינותב האדם לכיוון המקוריות ותוטמע בו התשוקה לאמת.
{ מתוך המאמר "אודות הקשבה להרצאות", מקבץ "מוראליה" }
7.2