- מציג ציטוטים 1900 - 1910 מתוך 2817 בקטגוריית פילוסופיה וחכמה
ההיסטוריונים מחזיקים בידיהם עוצמה אדירה, ויש בהם היודעים זאת. הם משחזרים את העבר, מעצבים אותו כך שיתאים לפרשנויתיהם. בכך, הם משנים גם את העתיד.
{ מתוך הספר "כופרי חולית" }
9.7
זהו גורלכם, שיכחה. את כל הלקחים הנושנים של החיים, אתם מאבדים וקונים ומאבדים ושוב קונים.
{ מתוך הספר "כופרי חולית" }
- -
תמיד רוצים האנשים בדבר מה שהוא מעבר להנאה המיידית, או אף מעבר לאותה תחושה עמוקה יותר הקרויה אושר.
{ מתוך הספר "כופרי חולית" }
- -
חירות ודרור הם מושגים סבוכים. שורשיהם נעוצים ברעיונות דתיים על אודות רצון חופשי, והם סמוכים אצל מיסטיקת השליט, המגלומת במונארכים מוחלטים. בלי מונארכים מוחלטים המעוצבים בצלם האלים העתיקים והשולטים מכח אמונה בחסדי שמיים, לא היו החירות והדרור זוכים כלל במשמעותם דהיום. רעיונות אלה חבים את עצם קיומם לדוגמאות של שעבוד הלקוחות מן העבר, והכוחות המקיימים רעיונות מעין אלה ישתחקו, אם לא יתרעננו כפעם בפעם בלקחים דרמטיים או בשעבודים חדשים.
{ מתוך הספר "כופרי חולית" }
5.8
האדם שאינו מבוגר ניכר ברצונו למות מוות אצילי למען איזו מטרה, ואילו האדם הבוגר ניכר ברצונו לחיות בצניעות למענה.
8.5
החיים אינם נמדדים לפי כמות הנשימות שנשמת, אלא לפי מספר הרגעים בהם עצרת את נשימתך.
- לא ידוע
9.6
פעם חלמתי אני, צ'אונג טסה, שאני פרפר, מתעופף הנה והנה, פרפר לכל תכלית ומטרה. הייתי מודע אך ורק לשמחתי כפרפר, ולא להיותי טסה. תוך זמן קצר התעוררתי, והנה הייתי שוב עצמי ממש. ועכשיו איני יודע אם בראשונה הייתי אדם החולם שהוא פרפר, או אם עכשיו אני פרפר החולם שהוא אדם. בין אדם לפרפר יש בהכרח שוני מסוים. זה נקרא "הטרנספורמציה של החומר".
- -
אלה המבלים את זמנם בדברי הבל מתאוננים כי הזמן קצר. הם מבלים את זמנם בלבוש, בשינה, בשיחות בטלות, בהחלטות ריקות על מעשים ממשיים שאינם עושים - להם הזמן קצר. אלה המפיקים תועלת ממשית מהזמן - להם שעות פנאי מרובות.
9.8
כך, בהבזק הזיכרון הזה ששב וגח במכת מחץ, ידעתי מי אני, מאין באתי, ולאן אני הולך. מן הזיכרון הזה שאבתי, בהיחלצי מן האין, את מעיינות חיי ששבתי ואיתרתי... כך , מחמת שובו של הזיכרון, של אסון החיים, נודיתי מן האושר המטורף שבשכחה. ועברתי מן האין הערב אל חרדת החיים.
{ מתוך הספר "הכתיבה או החיים" }
10
אותה שמחה המשיכה לרנן בי: האושר לחיות. האושר הטהור ביותר, האושר המעיק ביותר, לחיות.
{ מתוך הספר "הכתיבה או החיים" }